Ексдепутатът от Великото Народно събрание  Стоян Димитров ще ръководи общинския

...
Ексдепутатът от Великото Народно събрание  Стоян Димитров ще ръководи общинския
Коментари Харесай

Депутат от ВНС оглави общинския съвет в Разград

Ексдепутатът от Великото Народно събрание  Стоян Димитров ще управлява общинския съвет в Разград. Той бе определен на поста с гласовете на Българска социалистическа партия, в която членува, с поддръжката на десните съветници от „ Демократична България ” и групите на локалните обединения ВМРО–БНД и ЗНС в локалния парламент.

Две групи съветници - от ГЕРБ и Движение за права и свободи, се обрисуваха като опозиционен блок в новоизбрания  общински съвет. ГЕРБ, които изгубиха кметските избори след балотаж с Българска социалистическа партия, имат най-голямата група от 8 души в 33-членния локален парламент на Разград. Те обаче не издигнаха претендент за ръководител на общинския съвет, нито участваха в гласуването. Движение за права и свободи застана зад кандидатурата на своя общински водач лекар Левент Апти, но  след края на тайния избор стана ясно, че той е получил поддръжка от 6 гласа, колкото са и съпартийците му.

В урната бяха преброени 25 бюлетини, 23 от които годни. 17 от тях бяха за любимеца на  Българска социалистическа партия Стоян Димитров. Той е прочут юрист в Разград и едно от знаковите лица на столетницата в района. Кариерата му в политиката стартира през 1990 година, когато е определен за народен представител във Велико народно събрание. Общински консултант в групата на левицата във всички локални парламенти от 1991 година насам. По времето на кабинета „ Орешарски ” той бе регионален шеф на Разград.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР